Najnovije vijesti

Stipendije za praksu u Njemačkoj 2017.g.

 
Slika Informatika FPMOZ
Stipendije za praksu u Njemačkoj 2017.g.
napisao/la Informatika FPMOZ - Thursday, 27 October 2016, 11:15
 

Obavijest od Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini:

Poštovani,

u prilogu Vam dostavljamo informacije o Programu stipendija njemačke privrede za 2017. godinu na njemačkom i engleskom jeziku.

Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.
Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te mjesečni džeparac.
Program stipendija njemačke privrede sprovodi se po jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH (AHK BiH) kao lokalnog partnera programa.

Apliciranje je moguće od 1.10. do 11.11.2016. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org <http://www.stipendienprogramm.org>  .

Molimo Vas da ovu informaciju postavite na Vasu oglasnu ploču / internet stranicu te proslijedite potencijalnim kandidatima koje Vi poznajete kako bi što veći broj studenata saznao za ovaj interesantni program obavljanja prakse u SR Njemačkoj.

Zahvaljujemo se na Vašoj saradnji.

Sanjin Purgić
Unternehmensdienstleistungen / Poslovne usluge