Najnovije vijesti

Održan prvi besplatni tečaj za studente u okviru Microsoft Skills Centra

 
Slika Informatika FPMOZ
Održan prvi besplatni tečaj za studente u okviru Microsoft Skills Centra
napisao/la Informatika FPMOZ - Friday, 6 April 2018, 12:24
 

Besplatan tečaj za studente u okviru Microsoft Skills Centra kojim koordinira IT Centar Sveučilišta iz oblasti HTML 5 održan je na SUM-u. Prijavljeno je bilo više studenata nego što se može prihvatiti za jedan ciklus tako da će IT Centar Sveučilišta ubrzo održati još jedan tečaj.

„Ovo je odličan način da se prikaže uvod u čitav web development jer su uključeni HTML, CSS i Java Script. Htio bih se zahvaliti i profesoru Danielu Vasiću što nam je na jednostavan način sve objasnio i htio bih da se nastave ovakvi tečajevi“, kazao je polaznik tečaja Ivan Kukalović,  student informatike na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti.

Najaktivnije studente na projektu nagradit će se odlaskom na predstojeću Ms Network 8 konferenciju koja će se održati od 18. do 20. travnja u Neumu (https://www.msnetwork.ba/).

U razgovoru s voditeljem IT Centra dr. sc. Tomislavom Volarićem istaknuo je kako je MS Skills Centar zajednički projekt MS Community BiH i Microsofta BiH, koji kroz Projekt zapošljavanja mladih podržava i Veleposlanstvo Švicarske u BiH. „Projekt za primarni cilj ima podizanje spremnosti mladih i nezaposlenih za lakši pronalazak posla na IT tržištu BIH. Ciljna skupina su studenti završnih godina te nezaposleni mlađi od 35 godina“, ističe dr. Volarić.

Studenti bi trebali imati osnovno predznanje o tehnologijama koje se obrađuju jer tečajevi nisu za apsolutne početnike. „Za selekciju kandidata u obzir ćemo uzimati poznavanje engleskog jezika te predznanje iz onih modula koje kandidati odaberu. IT predznanje nije nužno za sve module, ali povećava vjerojatnost kod odabira kandidata“, kazao je Volarić.

Od polaznika se očekuje redovno pohađanje predavanja, aktivan rad, izlazak na polaganje certifikacijskog ispita i davanje feedback-a za program obuke. „Tečaj je kvalitetan jer proširujemo svoje formalno znanje. Kroz tečaj smo imali i zadaće, koje su nam poslužile kao utvrđivanje znanja stečenog na satima koje smo odslušali“, naglasio je Bojan Grubišić, student informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu.

Studenti će imati mogućnost besplatnog polaganja certifikacijskog Microsoft ispita.  

Sve informacije o načinu prijave i tečajevima bit će na portalu www.skillscenter.ba i stranicama sastavnica Sveučilišta.