Najnovije vijesti

Održano prvo natjecanje u programiranju na SUM, pobjednici studenti studija Informatike FPMOZ

 
Slika Informatika FPMOZ
Održano prvo natjecanje u programiranju na SUM, pobjednici studenti studija Informatike FPMOZ
napisao/la Informatika FPMOZ - Sunday, 3 June 2018, 14:17
 

Natjecanje Code Challenge by Switch u organizaciji udruge Switch održano je na Fakultetu prirodoslovno- matematičkih i odgojnih znanosti. Osnovni cilj projekta je potaknuti studente na praktičnu primjenu znanja iz područja programiranja na Sveučilištu u Mostaru.

Uvjerljivu pobjedu odnio je tim '3%' (Hrvoje Ljubić, Darko Bošnjak i Anton Martinović studij Informatike FPMOZ) na temu Ekologije: problemski zadatak 'Komunalni sustav' i tako osvojio nagradu Samsung Galaxy S8. Drugo mjesto osvojio je tim 'Bazinga' (Marin Bošnjak, Brigita Šahinović i Marija Tuka studij Informatike FPMOZ) na temu Zdravstva: problemski zadatak 'Sustav za traženje darovatelja krvi' te osvojio novčanu nagradu u iznosu od 600 KM. Treće mjesto osvojio je tim 'Bits please' (Mario Rajič, Ivan Ostojić i Robert Rozić studij Računarstva FSRE) također na temu iz područja Zdravstva: 'Transfuziologa' te osvojili novčanu nagradu od 300 KM.

Jedan od natjecatelja Marin Bošnjak  je istaknuo kako mu se svidjela ideja o ovom natjecanju. „Svaka čast svim timovima, jer su pokazali izuzetno znanje u području programiranja. Bez obzira na poziciju koju smo zauzeli, ovo je jedno lijepo iskustvo u kojem smo stekli nova poznanstva kao i iskustvo za budući rad. Nadam se da će se ovaj događaj nastaviti organizirati i u idućim godinama i da će mladi prepoznati potencijal koji nudi“, izjavio je za Bošnjak.

Prvi dan natjecatelji su bili zaduženi za izradu i realizaciju rješenja, a drugi dan su predstavljali svoja programska rješenja pred stručnim žirijem. Natjecalo se osam timova.  Članovi stručnog povjerenstva su: dr.sc. Tomislav Volarić, doc. (IT Centar SUM), dr. sc. Goran Kraljević (HT ERONET), dr. sc. Nikola Papac (Centar za poduzetništvo, SUM), Ivan Krešić (SPARK), Ivan Vučina (Nsoft), Daniel Vasić, v.assist (FPMOZ) i predstavnik IT Odjela.

Svi članovi povjerenstva zajedno s svim ostalim natjecateljima jednoglasno su se složili da je tim "3%" pokazao najvišu razinu.

Slike možete pogledati na linku.